puh. 040 123 9111
Vision Law

MAAHANMUUTTOASIAT

Asianajotoimisto VisionLaw on avustanut lukuisissa oleskelulupa- ja turvapaikka-asioissa. Maahanmuuttoasiat kuuluvat lakitoimistomme vahvaan osaamisalueeseen.

OLESKELULUPAPÄÄTÖKSESTÄ VALITTAMINEN

Kielteisen oleskelulupapäätöksen saaneen henkilön on poistuttava maasta tai tehtävä valitus oleskelulupapäätöksestä hallinto-oikeuteen. Hallinto-oikeus voi joko hylätä valituksen tai lähettää asian Maahanmuuttovirastolle uudelleen käsiteltäväksi. Valituksen hylkääminen tarkoittaa sitä, että Maahanmuuttoviraston päätös pysyy voimassa.

Valitusaika on 30 vuorokautta siitä, kun oleskelulupapäätös on saatu tiedoksi.

MITÄ ASIAKIRJOJA TARVITAAN OLESKELULUPAPÄÄTÖKSESTÄ VALITETTAESSA?

Hallinto-oikeuteen tehtävää valitusta varten tarvitaan yleensä Maahanmuuttoviraston päätös sekä niin sanottu valitusosoitus eli valitusohjeet. Mikäli oleskelulupaa haetaan työnteon perusteella, täytyy valitukseen liittää työtodistukset. Jos oleskelulupaa haetaan opiskelun perusteella, tulee hallinto-oikeuteen tehtävään valitukseen liittää opiskelutodistus. Usein oleskeluluvan hakemiseen perusteena on perhesiteet, jolloin valitukseen täytyy liittää esimerkiksi avioliittotodistus tai lasten huolto- ja tapaamisoikeussopimus. Mikäli saatavilla on muita mahdollisia asiaan vaikuttavia seikkoja tai asiakirjoja, on myös ne hyvä liittää hallinto-oikeuteen tehtävään valitukseen

Hallinto-oikeuteen tehtävään valitukseen oleskelulupapäätöksestä on mahdollista saada oikeusapua eli maksuton oikeudenkäynti. Tällöin tarvitaan edellisten lisäksi myös tuloselvitys.

MISTÄ SAAN APUA MAAHANMUUTTOASIOISSA?

VisionLaw on maahanmuuttoasioita hoitava asianajotoimisto. Toimistomme sijaitsee Tampereella, mutta voimme hoitaa asiaasi myös etänä sähköpostitse ja/tai Nettikokous.fi -palvelun kautta.

Voit olla suoraan yhteydessä lakimiehiimme sivun alareunassa olevalla yhteydenottolomakkeella, puhelimitse numeroon 040 123 9111 tai sosiaalisen median kanaviemme kautta (Facebook, Instagram). Voit myös varata suoraan ajan Lakikauppamme kautta. Ammattilaisemme kartoittavat juuri tilanteesi perusteellisesti ja auttavat sinua yksilöllisesti.

Open chat
1
Hei, kuinka voimme auttaa? Kerro asiasi - lakimies vastaa mahdollisimman pian :)