puh. 040 123 9111
Vision Law

Innovaatioseteli ja tavaramerkin rekisteröinti

Innovaatioseteli on Tekesin yrityksille tarjoama enintään 5000 euron arvoinen seteli, jolla yritys voi hankkia asiantuntijapalveluita liiketoimintansa kehittämiseen. Innovaatioseteli on tarkoitettu PK-yrityksille, jotka haluavat käynnistää innovaatiotoiminnan. Innovaatiotoiminta tarkoittaa toimenpiteitä, joilla yritys kehittää tuotteitaan, palvelujaan tai prosessejaan, tai hankkii palveluna uutta innovaatiotoiminnassa tarvittavaa tietoa ja osaamista.  Innovaatiosetelin voi käyttää tavaramerkin rekisteröintistrategian laatimiseen, ennakkotutkimukseen sekä tavaramerkin hakemiseen eli rekisteröintiin. Seteli ei vaadi yritykselta omaa rahallista panostusta!

Mihin voi käyttää innovaatioseteliä?

Mikäli yrityksellä on kansainvälistä kasvupotentiaalia omaava uusi tuote- tai palveluidea johon liittyen yritys tarvitsee tukea patentteihin, mallisuojiin ja tavaramerkkeihin liittyviin selvityksiin kuten uutuus-, patentoitavuus- sekä toiminnanvapaustutkimuksiin tai apua näiden hakuprosessiin, on innovaatioseteli useimmiten käytettävissä. Myös Startup-yritys voi saada innovaatiosetelin, mikäli yrityksellä on liikevaihtoa vähintään yhdeltä päättyneeltä tilikaudelta.

Milloin innovaatioseteliä ei voi käyttää

Yritys ei voi saada innovaatioseteliä, jos se on suuri yritys tai toiminimi. Yrityksellä ei myöskään saa olla verovelkaa ja yrityksen Asiakastiedon rating Alfa ei voi olla huonompi kuin A+. Mikäli yritys ei kuulu ennakonperintärekisteriin tai jos yrityksellä ei ole kansainvälistymiseen liittyviä suunnitelmia tahi yritys on toimialalla, johon ei voida myöntää de minimis -muotoista rahoitusta (maatalouden alkutuotanto, kalastus ja vesiviljely), ei seteli tule kyseeseen.
Messuavustusta ja AV-alan tuotantokannustinta koskevat myöntöpäätökset, hakemukset tai käynnissä olevat projektit eivät sen sijaan ole este innovaatiosetelin hakemiselle.

Miten Asianajotoimisto Vision voi auttaa?

Yksi yrityksen tärkeä kivijalka on aineettomat- eli IPR oikeudet. Jos yrityksen sopimukset ja aineettomien oikeuksien suojaus pettää, kaatuu mahtavinkin yritys!  Asianajotoimisto VisionLaw on Tekesin hyväksymä palveluntarjoaja ja lakitoimisto on erikoistunut IPR-oikeuksiin, erityisesti tavaramerkki- ja tekijänoikeusasioihin. Nyt kannattaakin hyödyntää innovaatioseteli ja laittaa yrityksen tavaramerkkiasiat kerralla kuntoon. Ota yhteyttä, niin selvitämme puolestasi innovaatiosetelin käyttömahdollisuuden ja alamme heti hommiin.

Open chat
1
Hei, kuinka voimme auttaa? Kerro asiasi - lakimies vastaa mahdollisimman pian :)