puh. 040 123 9111
Vision Law

YRITYSSANEERAUS JA YRITYKSEN VELKAJÄRJESTELY

Yrityssaneerauksen hakeminen kun yritys on kriisissä? Yritystoiminta voi joutua monesta eri syystä taloudellisiin vaikeuksiin ja osa näistä syistä voi olla ulkoisia,  yrittäjästä täysin riippumattomia. Erityisesti tällöin on tärkeää, että on mahdollisuus toteuttaa järjestely, jossa konkurssi voidaan välttää. Yrityssaneerauksesta eli yrityksen velkajärjestelystä olisi jokaisen yrittäjän on hyvä tietää ainakin perusasiat. Yrityssaneerauksen tarkoitus on taloudellisissa vaikeuksissa olevan yrityksen tervehdyttäminen ja velkajärjestelyn aikaansaaminen.  Mikäli yritystoiminta on pohjimmiltaan kannattavaa tai se on saneerattavissa kannattavaksi, voidaan velkajärjestelyllä välttää yrityksen ajautuminen konkurssiin. Mitä aikaisemmassa vaiheessa yritys lähtee ratkomaan ongelmiaan, sitä parempaan lopputulokseen päästään. Yrityssaneerausta voidaan vielä hakea jopa velkojan konkurssihakemuksen tultua vireille! Yrityssaneeraus ja yrityksen velkajärjestely ovat tuttuja asioita VisionLaw:n asianajajille, jotka ovat hoitaneet kymmeniä yrityssaneeraus ja yrityksen velkajärjestelyasioita.

Miten yrityksen toiminta jatkuu saneeraushakemuksen jälkeen?

Velkajärjestelyn aikana yritys voi jatkaa toimintaansa lähes normaalisti. Menettely antaa velalliselle maksu- ja perintäsuojaa velkojia vastaan. Perintä- ja maksukiellon tausta-ajatus on, että saneerausvelkojen maksu tapahtuu hallitusti ja tasapuolisesti, kun maksut tehdään oikeuden vahvistaman maksuohjelman perusteella. Pääsääntöisesti saneerausmenettelyn alkaminen ei myöskään vaikuta velallisen jo tekemiin sitoumuksiin.

Miten yrityssaneerausta haetaan?

Yrityssaneerausta hakee yleensä velallisyritys itse. Jos velallisen hakemusta jo ennalta puoltaa vähintään kaksi merkittävää ulkopuolista velkojaa, hakemus on yksinkertaisempi ja nopeampi. Ellei velkojien puoltoja saada, velallisen tulee liittää hakemukseensa tarkempia selvityksiä saneerauskelpoisuudestaan sekä tilintarkastajan erillinen lausunto asiasta Yrityssaneerausta haetaan käräjäoikeudelta. Annamme myös ohjeita mitä kaikkea pitää ottaa huomioon, jos velkajärjestely alkaa olla yritykselle ajankohtaista. Olemme koonneet selkokielisen tietoiskun yrityssaneerauksesta, jonka lähetämme kaikille alla olevan yhteydenottokaavakkeen lähettäneille. Ota sitoumuksetta yhteyttä alla olevalla kaavakkeella, niin kartoitetaan yrityksesi velkajärjestelykelpoisuus. Saat suoraan yhteyden lakimiehiimme sivun alareunassa olevalla yhteydenottolomakkeella tai puhelimitse numerosta 040 123 9111. Palvelemme myös sosiaalisen median kautta Facebookissa sekä Instagramissa. Lue lisää yrityksen velkajärjestelystä täältä.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Open chat
1
Hei, kuinka voimme auttaa? Kerro asiasi - lakimies vastaa mahdollisimman pian :)