puh. 040 123 9111
Vision Law

Lakimiesten palkkiot ja kilpailutus

Lakimiesten palkkiot ovat nousseet pilviin. Asianajotoimistoissa yritysasiakkaiden tuntiveloitus arvonlisäveroineen on useimmiten jo 300 euron luokkaa. Usein asiat jätetään hoitamatta lakimiesten palkkioiden pelossa, vaikka asiakas on mielestään oikeassa. Tähän ongelmaan tuo ratkaisun sopimus, jossa palkkio maksetaan määräosana siitä, mitä asiakkaalle saavutetaan tai vasta saavutetusta tuloksesta maksetaan palkkio. Useimmat asianajotoimistot ja lakitoimistot karsastavat tällaisia sopimuksia, sillä ala on hyvin vanhoillinen ja riskejä karttava. Edellä mainittuja sopimuksia kutsutaan juristien keskuudessa pactum de quota litis- ja pactum de palmario -sopimuksiksi. Asianajotoimisto Vision poikkeaa valtavirrasta, sillä VisionLaw:n kanssa voit sopia palkkion maksamisesta voitetuista varoista tai vasta kun haluttu tulos on saavutettu.

Lakimiesten palkkiot ovat nousseet vuosi vuodelta. Lakimiesten työ on kuitenkin muuttunut suuntaan, joka puoltaisi pikemminkin palkkioiden laskua. Lakioimistoissa tarvitaan entistä vähemmän avustavia työntekijöitä, tietotekniikka ja ohjelmistot ovat helpottaneet lakimiesten työtä, markkinointi on tullut kustannustehokkaammaksi ja digitalisaatio on mahdollistanut sen, että asiat voidaan suurelta osin hoitaa “etänä”. Enää ei myöskään tarvita prameita liike- ja toimistotiloja kaupunkien keskustassa paraatipaikoilla neuvotteluhuoneiden tammipöytineen. Lakimiehet ovat kaikista ammatiryhmistä hitaimmin ottaneet uuden teknologian haltuunsa ja tästä johtuen myös asianajajien palkkiot ovat täysin ristiriidassa sen kanssa, mihin suuntaan digitalisaatio on muuta yritystoimintaa vienyt.

Kilpailuta lakimies

Lakimiehiä kannattaa ja pitää kilpailuttaa. Lähes kaikki yritysten ja yksityisten tarvitsemat asiakirjat ja sopimukset sekä neuvottelun voi hoitaa etänä asiakasta tapaamatta, mikä säästää asiakkaan aikaa ja kustannuksia. Sopimuksista ja asiakirjoista ei kannata maksaa satoja euroa siksi, että lakimies on ns. “vanhan liiton mies”.  Asianajotoimisto Vision on Suomen ensimmäinen virtuaalinen asianajotoimisto, mikä tarkoittaa digitalisaation hyödyntämistä palveluiden tuottamisessa ja samalla edullisempia palveluita asiakkaille. Hyödynnämme ensimmäisenä suomalaisena asianajotoimistona uutta patentoitua teknologiaa asiakirjojen ja dokumenttien jakamisessa sekä niiden reaaliaikasessa online työstämisessä yhdessä asiakkaan kanssa.

 

 

Mikäli sinulla on asia, johon kaipaat lakimiehen apua, älä epäröi ottaa meihin yhteyttä. Lähetä toimistollemme sähköpostia, täytä kotisivujemme yhteydenottokaavake tai tee yritysten maksuton tarvekartoitustesti. Selvittelemme asiaasi ja arvioimme tilanteen täysin maksutta. Hoidammepa asiaasi sitten perinteisellä mallilla tai toimistomme omalla riskillä, olemme todennäköisesti aina kilpailijoita kustannustehokkaampi vaihtoehto. Lopputuloksena voi olla, että “lakimiesten palkkiot” termi saa vastedes myös sinun silmissä aivan uuden merkityksen ja liityt satojen tyytyväisten asiakkaittemme joukkoon.

 

Open chat
1
Hei, kuinka voimme auttaa? Kerro asiasi - lakimies vastaa mahdollisimman pian :)