puh. 040 123 9111
Vision Law

Tavaramerkin hakeminen

Tavaramerkin hakeminen EU:n koronatuella on nyt mahdollista vuoden 2021 loppuun asti. 1500 euron koronatuen kohteena on tavaramerkin hakeminen ja tukea voi saada niin Suomen kuin EU:n tavaramerkki- ja mallioikeusmaksuihin. Kansallinen tavaramerkki antaa suojaa Suomen alueella ja EU-tavaramerkit ja mallioikeudet ovat suojattuja koko EU-alueella.

Mikä on tavaramerkki?

Tavaramerkki on tunnusmerkki, joka erottaa tietyn yrityksen tavarat ja palvelut muiden vastaavista. Tavaramerkki on tarkoitettu käytettäväksi elinkeinotoiminnassa, mutta tavaramerkin hakijana ja haltijana voi aivan hyvin olla yksityishenkilö. Tavaramerkki  antaa tavaramerkin haltijalle oikeuden kieltää muita käyttämästä samaa tai samankaltaista merkkiä samojen tai samankaltaisten tavaroiden tai palveluiden yhteydessä. Tavaramerkin hankkiminen on tehokas tapa saada suojaa omalle brändille.

EU:n koronatuki tavaramerkin hakemiseen

Pienet ja keskisuuret yritykset voivat hakea 1500 euron avustusta tavaramerkkihakemuksiin vuoden 2021 loppuun saakka. Kyseessä on Euroopan komission hanke, jolla pyritään tukemaan pk-yrityksiä koronatilanteessa, jotta ne voisivat suojata aineetonta omaisuuttaan, johon tavaramerkkikin kuuluu. Tuen myöntää Euroopan unionin teollisoikeusvirasto eli EUIPO. Tukea voi saada sekä kansallisiin hakemuksiin, että EUIPO:on tehtäviin EU-tavaramerkki- ja mallioikeushakemuksiin. Kansalliset tavaramerkit ja mallioikeudet antavat suojaa Suomen alueella ja EU-tavaramerkit ja mallioikeudet ovat suojattuja koko EU-alueella.

VisionLaw lakitoimisto on auttanut sadoissa tavaramerkkiasioissa ja olemme myös yhteistyö lakitoimistona tavaramerkkiasioihin ja tuoteväärennysasioihin erikoistuneessa kansainvälisessä yrityksessä. Mikäli tavaramerkin hakeminen on yrityksessäsi ajankohtaista, käänny VisionLaw osaajien puoleen ja hyödynnä tavaramerkin hakemiseen avattu koronatuki.

Open chat
1
Hei, kuinka voimme auttaa? Kerro asiasi - lakimies vastaa mahdollisimman pian :)