puh. 040 123 9111
Vision Law

ASUNTO- JA KIINTEISTÖKAUPPA

Asianajotoimistollamme on pitkä kokemus erilaisten asunto- ja kiinteistöoikeudellisten asioiden hoidosta. Lakimiehellämme on myös muun muassa LKV-tutkinto sekä kokemusta kiinteistönvälitysliikkeen konsultoinnista ja kiinteistönvälittäjien koulutuksesta. Olemme hoitaneet satoja erilaisia kiinteistö- tai asuntokauppariitoja. Monesti asuntoihin sekä kiinteistöihin liittyvät riidat sovitaan jo tuomioistuimen ulkopuolella. On myös tavanomaista, että sovinto syntyy usein vasta kanteen nostamisen jälkeen ja melko myöhäisessä vaiheessa oikeuskäsittelyssä. Kokenut ja luotettava lakimies on erittäin tärkeä apu asian käsittelyssä. Asunto- ja kiinteistökauppa on elämämme isoimpia hankintoja, joten kokenut asiantuntija pystyy olemaan isona apuna mahdollisissa ongelmatilanteissa.

Tyypillisesti kiinteistö- ja asuntokauppariidoissa on kyse kosteus- ja homeongelmista, asumisterveyshaitoista tai erilaisista rakennusvirheistä. Tällöin tarkastellaan myyjän vastuuta suhteessa ostajaan. Kiinteistön kaupasta syntyy riita silloin, kun kiinteistö ei vastaa sille kaupanteossa asetettuja vaatimuksia. Tällöin puhutaan virheestä kaupan kohteessa. Maakaaren ja asuntokauppalain mukaan virheet jaetaan laatuvirheisiin, vallintavirheisiin ja oikeudellisiin virheisiin. Kiinteistöjen ja asuntojen kauppariidoisssa seuraamuksia ovat hinnanalennus, vahingonkorvaus tai kaupanpurku. Aika ajoin punnittavaksi tulee myös kiinteistönvälittäjän, isännöitsijän tai kuntotarkastajan vastuukysymykset sekä velvollisuudet.

Myös remontteihin ja urakoihin sekä taloelementteihin liittyvät riidat ovat viime vuosina yleistyneet. Lakimiehemme auttavat myös asunto-osakeyhtiöiden yhtiökokouksissa sekä muissa asunto- ja kiinteistöoikeudellisissa asioissa. Asianajotoimistostamme saat apua myös asunto- ja kiinteistökauppaan liittyvien asiakirjojen laatimiseen, tarkastamiseen sekä kommentointiin. Voimme halutessasi laatia sinulle asuntokauppaan laatimat asiakirjat etänä, tilaukset hoituvat kätevästi Lakikaupastamme.

Tavoitat lakimiehemme sivun alareunassa olevalla yhteydenottolomakkeetta, puhelimitse numerosta 040 123 9111 tai sosiaalisen median kanaviemme kautta. (Facebook ja Instagram)

Open chat
1
Hei, kuinka voimme auttaa? Kerro asiasi - lakimies vastaa mahdollisimman pian :)