puh. 040 123 9111
Vision Law

Franchiseyrittäjä – kuka auttaa sinua?

Franchisetoiminnan toimintaperiaate on, että ketju, ns. franchise-antaja luovuttaa yrittäjälle, franchiseyrittäjä, oikeuden käyttää tunnettua brändiään sekä liiketoimintamallia eli konseptia tietyin ehdoin tietyllä alueella. Käytännössä franchise antaja kouluttaa uuden franchise yrittäjän, suunnittelee liiketoiminnan, hoitaa taloushallinnon ja valvoo yrittäjää, joka tietysti maksaa konseptin käytöstä. Mallin menestys perustuu toimivalle yhteistyölle ketjun ja yksityisyrittäjän välillä. Eniten franchiseketjuja on ruoka- ja ravintola-alalla sekä palvelualalla. Tunnettuja franchiseketjuja ovat mm. McDonalds, Hesburger, R-kioski, Subway, Koti Pizza, Musti ja Mirri, Kiinteistömaailma, Remax, Talenom, M-Room, CarWash, Puls, Spectsavers, AVIS, Herz. Osa ketjuista on kotimaisia mutta paljon on myös kansainvälisiä ketjuja. Mutta kuka auttaa sinua franchiseyrittäjä?

Tyypilliset ongelmatilanteet

Ketjuyritysten tiukka konseptisidonnaisuus aiheuttaa lähes aina haasteita franchise yrittäjille. Franchisesopimuksessa yrittäjät sitoutuvat poikkeuksetta hyvinkin rankkoihin ehtoihin ja ottavat henkilökohtaisia riskejä liiketoiminnan onnistumisesta. Franchise antaja sanelee yksipuolisesti franchisesopimuksen ehdot. Myös maksujen ja rojaltien suuruus on koettu laajalti ongelmallisena. Tästä on viime aikoina nähty harmillisia esimerkkejä pienyrittäjien joutuessa liian ankarien ja joustamattomien ehtojen polkemiksi. Monet yrittäjät ovat ongelmien ilmaantuessa joutuneet lopettamaan toimintansa kannattamattomana ja muistona franchise yrittäjyydestä on jäänyt kovat velat ja takausvastuut.

Luottolakimies franchise yrittäjille

Franchise ketjuilla on rahaa, kokemusta franchise sopimuksista sekä omat lakimiehet. Kuka auttaa franchise yrittäjää? Suomen Franchise Yhdistys antaa tietoa franchisingtoiminnasta mutta yhdistys palvelee alaa lähinnä ketjujen näkökulmasta. Ruotsissa on oma organisaationsa, joka tukee nimenomaan franchise yrittäjiä. VisionLaw tuntee hyvin franchise liiketoiminnan ja tarjoaa franchiseyrittäjien tueksi lakiapua sopimusneuvotteluihin franchiseketjun kanssa sekä erilaisiin ristiriitatilanteisiin, mitä franchiseyrittäjä voi kohdata. VisionLaw lakimiehet ovat jo vuosia auttaneet yrittäjiä isoja ketjuja vastaan, me puolustamme sinua yrittäjä! Voit joko soittaa tai piipahtaa toimistollamme, mutta nettiyhteyskin riittää asian selvittämiseen. Etätyökalumme Nettikokous.fi:n avulla kokoukset ja neuvottelut sekä asiakirjojen, kuten franchisesopimusten laadinta onnistuu kätevästi ja nopeasti vaikka kotoa tai reissunpäältä. Me VisionLaw:ssa autamme yritystäsi menestymään ja olemme puolellasi. Ota yhteyttä franchiseyrittäjä!

Open chat
1
Hei, kuinka voimme auttaa? Kerro asiasi - lakimies vastaa mahdollisimman pian :)