puh. 040 123 9111
Vision Law

Vahingonkorvaus- ja kuluttaja-asiat

Vahingonkorvaus- ja kuluttaja-asiat ovat usein mutkikkaita ja haastavia. Asianajotoimisto VisionLaw:n lakimiehillä on vuosikymmenten kokemus erilaisista vahingonkorvausasioista. Asianajotoimistomme lakimiehet avustavat yksityishenkilöitä muun muassa erityyppisissä sopimus- ja vahingonkorvausasioissa. Vahingonkorvauksen tarkoituksena on saattaa vahinkoa kärsinyt asianosainen takaisin siihen taloudelliseen asemaan, jossa hän olisi ollut ilman, että vahinkoa olisi tapahtunut. Vahingonkorvauskysymykset tulevat usein esiin rikosasioiden yhteydessä. Rikosasioiden yhteydessä käsiteltävät vahingonkorvausasiat ovat monimutkaisia ja korvausten määrää säätelee varsin vakiintunut oikeuskäytäntö. On tärkeää, että puolellasi on lakimies, joka pitää huolta omista oikeuksistasi ja avustaa vahingonkorvauksen saamisessa.

Tyypillisiä hoidettavia vahingonkorvausasioita ovat muun muassa velkomusasiat, vakuutussopimuksiin tai vakuutuskorvauksiin liittyvät riidat sekä erilaiset kauppasopimukset. Asianajotoimistomme avustaa vahingonkorvausasioiden selvittämisessä ja niihin liittyvissä toimissa myös tuomioistuimessa.

Kuluttajansuojalaki suojaa kuluttajaa

Vahingonkorvausasioiden tavoin myös kuluttaja-asiat ovat tavanomaisia ihmisten päivittäisessä kanssakäymisessä. Kuluttajansuojalaki säätelee elinkeinonharjoittajien palveluiden ja tavaroiden myyntiä kuluttajille. Kuluttajansuojalaki tulee sovellettavaksi laajasti elinkeinonharjoittajan ja kuluttajan välisissä liiketoimissa, kuten autokaupassa, palveluiden ostamisessa tai vaikkapa lainan ottamisessa. Useimmiten asioissa on kyse tavaran tai kaupan virheistä, laskun suuruudesta tai palvelua koskevien ennakkotietojen paikkansapitävyydestä. Kuluttajansuojalaki suojaa kaupan yhteydessä heikommassa asemassa olevaa ostajaa. Kuluttajansuojalakia ei kuitenkaan sovelleta kahden kuluttajan välisessä kaupassa.

Asianajotoimistomme auttaa myös kuluttaja-asioissa. Kuluttaja-asioista ja yleisimmistä niihin liittyvistä ongelmista voi lukea lisää Kilpailu- ja kuluttajaviraston sivuilta.

Luotettaviin lakimiehiimme saat yhteyden sivun alareunassa olevalla yhteydenottolomakkeella, puhelimitse numerosta 040 123 9111 sekä sosiaalisen median kanaviemme kautta (Facebook, Instagram).

Open chat
1
Hei, kuinka voimme auttaa? Kerro asiasi - lakimies vastaa mahdollisimman pian :)